My Routine, My Life

Just another WordPress.com weblog

PD June 18, 2009

Filed under: |friend|,|trip| — hafizd @ 3:44 pm

Bismillahirahmanirrahim and a very good day fellow readers!

Last week dah gi pD untuk kill the time. So wekend nih nk g mana lak? Haih.. banyak tempat ko jalan Pitya oiii~!! hehe

Nak ikuti kisah cerita di PD tak? Btw, blog aku neh dah dicop sebagai blog makanan! Boley tak?? isk..isk ..isk..hehe..Tapi memang banyak makanan pon kan? Ngeh ngeh.

Pegi jumpa someone kt Seremban, then die g anto ke PD umah kakak yang aku kenal masa internship tahun 2006. Giler lama tak jumpa. Kakak Fizah and Kakak Ayu plus sorang lagik Kakak Uda. So, lepas merayau2 jup kt pekan Seremban, eden pegi la PD.. cewaahh..

Eden tido kat umah akak tuh sehari semalam sebab dah sampi petang. Umah tradisional Nogori sembilan tuh. Family derang sangat la gamat. Best betol la. Malam tuh kitaorng lepak2 kat pasar malam, tapau mknan then gi lepak kt tepi pantai sampi embun jantan turun. Bermacam-macam la cerita keluar. Dari cerita di tempat kerja sampi la cerita lucu.

Pastu balik tido. Esok pagi2, kami ke Tanjung Tuan untuk berjogging. Hehe.. memang penat naek bukit yg super duper steep tuh. Tapi akhirnya sampai gak ke puncak. Berat badanku disumbang oleh camera D80 tu sama. Hihi..Lepas bergambo kat Rumah Api, kami pon turun la ikot jalan denai. Yang paling best, g melawat tapak kaki Hang Tuah. Besar gabak. Betol tak betol tak sure..

Lepas sampi kt bawah, masuk dalam keta, trus g pekena AiS kacang kat Teluk Kemang. Jalan2 tengok orang maen Banana Boat and orang naek kucing kuda. Trus balik and tido sebab keletihan yang amat sangat. Lepas bangun, lunch ngn lauk ala2 melaka n nogori then melawat sedara2 terdekat kt situ. Dijamu makan lagik.gemuk la aku. Then lepas asar, terus betolak balik ke Seremban.

Aku balik nek komuter and ada orng yang baek hati tuh tunggu sampi komuter berlepas. So suweett. Then abes citer. Tadaa.

 Family akak Fizah         Sorang je jejaka hensem kat situ

Bunga ape ntah..Puncak Tanjung Tuan

Berdekatan Tapak Kaki Hang Tuah    

D80-PortDickson 260D80-PortDickson 248

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Banana Boat...

P/s: Ada banyak giler gmbo nk hapdet..tapi apakan daya, nnti jadi berterabur dek software yang definitely akan jadi weng bila disuap gmbo bnyk2..haiiih~!

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s