My Routine, My Life

Just another WordPress.com weblog

WANTED! November 7, 2008

Filed under: |friend|,|merapu|,|tips| — hafizd @ 3:59 pm
Bismillahirahmanirrahim and a very good day fellow readers!

Ni la padahnye kalo ada housemate yang keje ngn Carigali. Nak tahu kenapa? Mai nak habaq! Cek dah stay kat umah teres 3 tingkat neh dah nk masuk 3 minggu dok sorang2. Balik wekend2 dari site pon tak de orang kat umah. Kurik kat Labuan, Alang & Farid baru balik dari course kt Ganu. Aku plak tercampak kat Teluk Ramunia. Memang totally unoccuppied la umah sewa kitaorang neh. Streamiyx? Siap wireless router lagi kitaorng pasang. Washing machine pon ada. Automatic lagi. Peti ais pon ada. Memang lengkap. Tapi… tak de seri sebab penghuni die selalu travel.

So korang2 yang baru dapat kije kt Petronas tuh, make sure jangan cari housemate yang keje sama department and especially kat gurls. Take note OK!

Kat bawah nih aku ( berserta osmate2 yang laen – Alang n Farid ) nak mintak supaya Syazwan a.k.a Kurik supaya pulang ke pangkuan umah sewa. Start dari Ramadhan sampi la sekarang, tak pernah balik umah. Pulanglah di hari raya! Itu pon tak pulang2 gak. Kat bawah nih ade ucapan2 khas dari osmate untuk ko:

Alang– ” Weh, kelik la weh. Kawe nak bayo utang mu nih

Farid – “Waallahi, watallahi! Balik weh. Banyak betol claim ko eh gi Labuan

Pak Samad Tukang Kebun – “Bawak2 lah balik umah neh Kurik

Mak Temah Pembantu Rumah – “Makcik windu kt Kurik lah..huuuu~~

Jiran sebelah – “Isk2 dah lama tak nampak dak yang ada jambul TROJAN tuh

Sile klik untuk tengok jerawat batu die~

Kepada sesape yang terserempak Si Kurik nih kat Labuan or mane2, suh pulang dengan segera kerana osmate2 merinduinya. Tq.

P/s: Post nih hanyalah rekaan semata2 kerana kehilangan osmate dalam jangka waktu yang sangat lama
 

8 Responses to “WANTED!”

  1. kd Says:

    haha cian ko kan umah beso2 tp xde org..
    tuh lah crk r gf byk2 sket….one day per gf ok x??hehe

  2. Hafizd Says:

    kd:
    biasa la..nk wat camne.. nak tunggu sumer ada kat umah.. hoho.. camne ngn interview TNB ko? ok ka?

  3. moroka Says:

    letak poster tu somewhere kat tepi jalan baru best. hahaha😛

  4. Hafizd Says:

    moroka:
    ahah.. nanti kene flying kick ngn tuan punya badan~ haha

  5. ad3ck Says:

    kurik? oh kurik?? ahahaha

  6. Hafizd Says:

    ad3ck:

    ko knal kurik ke ad3ck?? haha

  7. Muhyi Zaki Says:

    buat farid,pitya dan alang:
    untuk pengetahuan tuan2,saya telah menjumpai kurik di labu**,dan jika tuan2 mgkehendaki kn beliau semula,harap bolehla dulu meng bank in kn jmlh reward yg dinyatakn kedlm akaun bank saya.huhu.. =D saya jamin beliau akan pulang selps itu. hehe
    rindu hosmet~

  8. Hafizd Says:

    Muhyi:

    Hoho..ko ade jmpe die ke? byr ansuran bley x? xdok la duit bnyk2 tuh.. tu umpan jek..ahhaa


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s