My Routine, My Life

Just another WordPress.com weblog

Congrats!!! July 28, 2008

Filed under: routine,|hang out|,|movie|,|PETRONAS|,|work| — hafizd @ 2:10 pm

Bismillahirahmanirrahim and a very good day;

Hari nie aku happy sebab dah ramai kawan2 aku dapat offer keje. Especially my rumet [Farid] and Yaa. Tengahari tadi rumet aku pm thru YM and tanye perihal aku dah dapat keje. Siap wish congrats! Haih, lame betol nk wish kat aku. Mentang2 dia pon dapat Carigali Petronas gak. Haha…dah lebey kurang 4 tahun dok skali kt UTP, nih keje pon department same gak, Facilities Engineering Department at KLCC. Congratulation!

Memang rumet sejati lah!!!

Well, lepas nih lepas semua dah dapat offer, boley set duk satu umah balik macam kt UTP. Then, trip holiday hujung tahun bakal terlaksana. Nazmi, Bob, Ezmal, Ariff, Muhyi, Radzi, Niema, Cydee, Nieja dan laen2 yang ada berkenaan. Congrats kepada budak2 UTP yang dah dapat offer. Semoga yang laen2 akan menyusul kemudian. Amin.

Regarding umah sewa, Special Thanks to Yon & Ezmal coz help me out during dat day in KL mse report duty kat KLCC. Ha, lagik satu orang Azza Ezri budak satu sejolah ngan aku mse lower form dlu. Start dari SP – KLCC die follow aku. Thanks to u gak. Harap2 ko lulus cemerlang mse interview hotel tuh..boley aku g mkn free hari2 kat JW Marriot kan??? Thank Ya!!! hihi.. Trimas gak kt Parent Ezmal sebab kasi tumpang berteduh untuk sementara mase cari umah sewa. Akhirnya dapat gak sebijik bilik kt Merdeka Vila Ampang. Thanks to bf Farah.hihi. Yang paling penting kepada pemilik kad kredito..abes satu SOGO aku tersogok2~ hihi…trimas yer~ nnti boley banje kami lagi mkn Secreto Recipeto plak!

Tengs to Yon, Ezmal & Azza Ezri!


*********************************************************************************************

Movie update : Hellboy II

I give 4 out of 5! Well, this movie was good. I love the way the weird fish [Abe] – sing a song “Can’t Live Without You” together with Hellboy. So sueeewit! Haha.. It’s worth it coz the ticket price was MYR5. I can’t use my SPE student card coz the price was fix at MYR5, if the price at MYR8 I can use the card. Guys out there, please watch this movie. One more thing, I love this character very much [the person actually]

Selma Blair a.k.a Liz Sherman !!!

Can you see that! The power of fire. muhaha.. Well, She’s too good for Hellboy. Fyi, this movie not really boring like Dark Knight and the plot went very smooth. The best moment when She told Hellboy that they gonna two babies, which is Twin! I love twin coz I am a twin~


**************************************************************************************************
Reunion kecil-kecilan di umah Cikgu Azhari

Hari nih gak aku, Boolah and Nida g umah Cikgu Azhari kat Taman Palma Sungai Petani. G kaco umah tangga orang jek sebab cikgu satu family [3 beranak jek] berpuasa. *dush*. Pegi siap bawk Pisang Goreng Panas lagik tuh.. muhahaha… Tapi takpe sebab cikgu dapat pahala lebey tengok kami makan2. Hihi. Then, sembang2 sampai sejam lebey, maka beransur pulanglah kami ke HOTMAS!!! again HOTMAS!!! klik here to read about HOTMAS.


Trimas NIDA sebab payungkan kami berdua!


Lpas tuh trus singgah sembahyang kat masjid tepi SP Plaza n trus shoot balik umah. Dalam hati risau giler sebab Nida nih sorang je perempuan. Ape lak orang kampung kata nnti kalo nmpak kami masuk kampung ngn dak pompuan. SKANDAL!. Lepas anto, trus balik umah masing2.SELAMAT!

P/s: Tangan aku ade selut sket nih [dah kering ]sebab tadi g pasang net untuk tangkap ikan puyu ngn parent aku tadi. Banyk hell ikan dowh..sebab sekarang musin menuai padi. So ikan2 seperti Puyu, Haruan dan Keli akan mudik ke sungai dari dalam sawah. Rezeki free kan sebab tak payah beli ikan. Fresh lagikk.. Alhamdulillah.

Lepas nih aku dok KL, nk hapdet pasal ape lak eh… =(

Ok. Enuf for tonite. 1st time ever aku update berderet2.

 

11 Responses to “Congrats!!!”

  1. faisal Says:

    slm bro,
    waa bestnya sume dah mula berkerjaya..teringat dulu zaman abis2 blajar..masa tu ekonom immg masih lembab dan pekerjaan sangat sukar dapat..tapi alhamdulillah semuanya dah dapat kerja sekarang..:) dah lama tak makan ikan puyu,hihi

  2. [YeOp] Says:

    If I’m not recommended to join PETRONAS, I won’t join you guys for the ‘cuti akhir tahun’ activity. Even if I’m gonna work for PETRONAS, I’m not sure if I would be able to join you guys. If, if and if again and again. LOL

  3. intan zura Says:

    adekah best..?
    kelihatan tidak best
    kerana heronye begitu
    ngeee

  4. ad3ck Says:

    wah tahniah tahniah. selamat menempuh alam pekerjaan yang penuh dengan dugaan ehehe.

  5. Hafizd Says:

    faisal:
    alhamdulillah. rezeki awal. hmmm lpas no more exam n test, tp workload la plak.. alangkah bagusnye kalo klcc tuh 20km dr umah ku di KEDAH nih… buley gak wat project Cacing, Cendawan, Lintah or Sayur2an during the wekend… hihi… kne mintak tolong ajar Sifu Budak Jawa neh~~~ =]

    yeop:
    isk2, banyak songeh la orng tuh.. xajak baru tau.. orang dah ade 2nd meting dah.. tgu nk g jek..nnti memo meting smpi~ haha… ikotla labu which one suits you~ we’re just pray the best for everybody!

  6. saracocohoney Says:

    congratz sbb suke dpt keje yg u suke…selamat menempuh suke duke berkeje…๐Ÿ™‚

  7. Hafizd Says:

    intan azura:
    hihi…hero xkesah…cinta itu buta…so seswai sb due2 tahan api…hihi

    ad3ck:
    tq2…adakah aku akan lalui pngalaman lrt tersangkut?? hihi…ok..all the best to u too ad3ck~

    saracocohoney:
    thanks eh saracocohoney…pnjng nye nme..wish me all the best…tengs for visiting my blog~

  8. moroka Says:

    selamat melangkah ke alam kerjaya.๐Ÿ™‚

  9. Hafizd Says:

    rosli:
    yeahh!! tq rosli. all the best to u for FYP~ don’t let urself stress dealing with it.. aja aja

  10. [YeOp] Says:

    tak ajak? aku takde hal! lalala~๐Ÿ˜›

  11. Hafizd Says:

    yeop:
    gagaga..majok la plak…hihi..nk kene ketok la kalo xikot…nazmi… cpt paksa radzi nih~~~


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s